Wat we doen Contact Routekaart Links  
 
 Mededelingen

Vanaf 7 september 2020 is de Rechtswinkel op de maandagavonden geopend. De woensdagspreekuren blijven tot eind 2020 gesloten. De maandagavondspreekuren zijn zonder afspraak te bezoeken. De bijdrage (vanaf 4 euro) kan niet worden gepind/alleen contant worden betaald. Check voor uw bezoek altijd onze website of Facebook voor de actuele openingstijden.


Er wordt geen juridisch advies per telefoon en per e-mail verstrekt.


Vacature:

Jurist

klik voor info

 

Wat doen wij?

De Rechtswinkel Huizen biedt eerstelijnshulp.

De Rechtswinkel kan u terzijde staan met uw juridische problemen op het gebied van o.a.:

  • Arbeidsrecht (bijvoorbeeld ontslag, nakijken arbeidsovereenkomst, loonkwesties);
  • Familierecht (bijvoorbeeld echtscheiding, alimentatie-, voogdij-, adoptie-, erfeniskwesties);
  • Sociale wetgeving (bijvoorbeeld WIA, WAO, Zw., AOW, etc.);
  • Strafrecht (bijvoorbeeld dagvaardingen, boetes, e.d.);
En al uw juridische problemen:
  • bij de (ver)koop en (ver)huur van (on)roerende goederen;
  • met gemeente- en/of rijksinstellingen;
  • met derden (o.a. familie, buren).

Voor verdergaande hulp wordt u verwezen naar de daarvoor in aanmerking komende instantie of, indien verdergaande juridische inspanning(en) vereist is (zijn), wordt u doorverwezen naar een advocaat. CliŽnten worden te woord gestaan door een team van twee medewerkers.

Helaas kunnen wij GEEN brieven of andere schriftelijke stukken voor u opstellen. Daarnaast verlenen wij GEEN juridisch advies per telefoon en e-mail. Ook kunnen wij u niet uw belangen behartigen richting derden.

Na afloop van het spreekuur zullen de aanwezige medewerkers de behandelde vragen/problemen bespreken met een advocaat. Een aantal advocaten uit de regio heeft dit adviseurschap vrijwillig op zich genomen. Als daar een aanvullend advies zal uitkomen, dan zult u daarover diezelfde dag nog worden teruggebeld.

De medewerkers kunnen hun adviezen alleen optimaal onderbouwen indien alle op uw probleem of vraag betrekking hebbende documentatie beschikbaar is op het spreekuur. Neem dus zoveel mogelijk informatie mee.

Openingstijden Rechtswinkel Huizen

LET OP: I.V.M. HET CORONAVIRUS IS DE RECHTSWINKEL TOT EIND 2020 ALLEEN OP MAANDAGAVOND GEOPEND! Spreekuur op maandag van 19.30 uur tot 20.30 uur en op woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur. In juli en augustus is de rechtswinkel op de woensdagochtend gesloten. Op de maandagavond kunt u in deze periode gewoon terecht op het spreekuur.

Kosten : (minimaal) Ä 4,= per advies LET OP: PINNEN IS NIET MOGELIJK, CONTANT BETALEN